Bewust leven

Heb je misschien soms wel eens het gevoel dat je echt niet meer kan? Heb je veel last van moeheid, prikkelbaarheid en somberheid? Weet je niet hoe je een einde kan maken aan de sleur van alledag? Ik kan je dan helpen met bewust leven. Door je leven bewust te leven kun je ervoor zorgen dat je veel steviger op aarde staat. Je zult je minder snel uit het veld geslagen voelen en je kunt eindelijk echt doen waar je zin in hebt. Ik ben Muriel en help jou dolgraag om meer bewust te leven.

Wat is bewust leven nou eigenlijk?

Volgens mij is het zo, dat bewust leven voor iedereen een beetje anders is. Dit betekent echter niet dat ik je niet altijd bij bewust leven kan helpen. Zo is bewust leven in de eerste plaats stilstaan bij het hier en nu. Het is belangrijk om de dingen te kunnen doen die je wil doen, maar af en toe het leven op pauze te kunnen zetten is ook belangrijk. Je kunt nog zo graag mee willen gaan met de wereld die maar doordendert en doorgaat, maar daarbij moet je jezelf niet per ongeluk achterlaten. Door bewust te leven zorg je ervoor dat je genoeg stilstaat bij de kleinere dingen in het leven en je meer rust in je leven brengt. Hierdoor kun je beter omgaan met tegenslagen en sta je een stuk steviger in je schoenen. Verder zie ik bewust leven als duidelijk aangeven wat je grenzen zijn. Als je namelijk goed kenbaar kan maken als iets jou te ver gaat, dan kunnen anderen daar rekening mee houden. Dit heeft dan op zijn beurt weer een positief effect op jouw leven. 

Bewust leven

Teveel van jezelf eisen

Dat is iets wat jou waarschijnlijk wel eens is overkomen. Je wil zo graag dat je dat af krijgt en ook nog dat je dit even doet, waardoor je eigenlijk teveel van jezelf vraagt. Als je eenmaal begonnen bent met deze mindset van jezelf teveel druk opleggen, kan het heel moeilijk zijn om hier weer uit te ontsnappen. Daarbij kan ik je helpen met bewust leven. Ik ben gedreven door mijn eigen klachten mezelf gaan ontwikkelen. Hierbij kijk ik voornamelijk naar gezond en bewust leven. Bij het gezond leven speelt voeding natuurlijk ook een belangrijke rol, maar ik heb ook veel gehad aan spiritualiteit en mindset. Hiernaast kijk ik samen met jou ook naar andere dingen zoals zelfbewustzijn.